Septembrī…

Septembrī „ .. rasotā zālē āboli krīt
kā punkti aiz vasaras vārda…”

2016./2017. m. g. pirmās skolas dienas rītā debesīm pāri (gluži kā katru dienu augustā) bez mitas slīdēja mākoņi – vasaras pilnie čemodāni, un atkal ceļā tika palaistas gaišas domas, lai līdz pavasarim tās piepildītos.
Ar saviem gaišajiem sapņiem skolas gadus sāka 23 pirmklasnieki un klases audzinātāja Sabīne Brante, un kopā ar viņiem Inga Prūse, otra 1. klases audzinātāja. No pasaku pasaules, kurā dzīvo rūķi, princeses, burvji, izdomātas raganas, mazos pie pārējiem skolasbiedriem ieveda divpadsmitie, kuriem drīz „sarežģītā pasaule pašiem jāizšķir.” Viņi pirmklasniekiem uzdāvināja zīles no skolas ozola, kuras bērni iestādīs, lai veidotu savu ozolu birzi – savai skolai, novadam, Latvijai.
Novada domes priekšsēdētājs Visvaldis Jansons apsveica skolēnus, skolotājus un vecākus, pateicās Saeimas deputātei Aijai Barčai par Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas materiālo atbalstu, lai jaunajā mācību gadā stundas varētu notikt „zaļajā” klasē, un brīvajos brīžos izkustēties pie skolas iekārtotajā rotaļu laukumā.
Katra klase saņēma Vaiņodes novada domes „ceļanaudu” ekskursijai, teātra izrādei vai citiem skolēniem vajadzīgiem tēriņiem.
Vidusskolēnu dziedātā un 4. klases bērnu izdejotā populārā dziesmiņa „Joka pēc alfabēts” apliecināja, ka skola sākusies. Skolas direktors Zigmunds Mickus iepriecināts, ka mācību gadu uzsāk vairāk skolēnu kā pavasarī mācību gadu beidza un novēlēja panākumus, ka, paveicot tik, cik katrs spēj un vēl mazliet vairāk.

Author: Armands Radzuška