Kurzemes garša

Pagājušajā nedēļas nogalē pie Lielā Nabas ezera aizvadīts trešais “Novada Garšas” pasākums “Nogaršo Latviju Kurzemē!”.
Visas dienas garumā apmeklētāji varēja baudīt teju 30 mazo ražotāju un mājražotāju piedāvātos garumus – kūpinātas zivis, malkas krāsnī ceptu maizi, sierus, kūpinājumus, dažādus vīnus un dažādus citus kārumus.
Kuplajā dalībnieku skaitā Vaiņodes novadu pārstāvēja divas dalībnieces- Ineta Jurķe – Miķelsone ar “Embūtes garšaugiem”, vadot meistarklasi “Garšvielas zivīm”, izmantojot garšaugu maisījumus, kas nākuši ne tikai no dārza, bet arī savvaļas augiem, un Ineta Zveja, piedāvājot mājās gatavotos gardumus – dažādu šķirņu maizi, zaķaušus, pīrādziņus.
Paldies Inetām par novada garšas popularizēšanu Kurzemes un Latvijas mērogā!

Author: Armands Radzuška